به طور کلی، مواد خام گیاهی دارویی را به شرط آن که به طور کامل خشک شده باشند، میتوان برای مدتی کوتاه یا بلند (با رطوبت کمتر از ۸ درصد) انبار کرد. در مواد گیاهی، با وجود ظاهر خشک آنها، در درون ساقه ها و رگبرگها هنوز مقداری رطوبت باقی خواهد ماند که در صورت عدم دقت در انبارکردن، مواد فاسد خواهند شد. گلها، برگها، میوه ها، بذرها، غده ها، ریشه ها و غیره که به طور کامل خشک نشوند، در مدت کوتاهی فاسد میشوند.
نور غیرمستقیم بر مواد رنگی داروها و مواد مؤثر آنها تاثیر میگذارد و سبب تغییر رنگ ظاهری آنها و تا اندازه ای فساد مواد مؤثر میشود. نور پلاریزه و نور انعکاس یافته (که تاحدودی خواص نور پلاریزه را دارد)، نیز تغییراتی در مواد دارویی ایجاد کرده و فساد آنها را تسریع میکند. همچنین، اکسیژن هوا و آنزیمها (اکسیدازها)، سبب اکسیده شدن مواد مؤثر در داروها میشوند، از این رو لازم است که انبارهای مواد دارویی خنک و تاریک باشند و عمل تهویه با هوای خشک در آنها به خوبی انجام گیرد.
محافظت مواد گیاهی دارویی در مقابل حشرات گوناگون از تیره بال پولکداران، قاب بالانو دو بالان اغلب دوران لاروی خود را روی گیاهان دارویی میگذرانند و جلوگیری از فساد آنها را نباید از نظر دور داشت. بنابراین، انبارهای مواد گیاهی دارویی باید نسبت به ورود حشرات و گرما نفوذناپذیر بوده و ضدحریق (فولادی، بتونی یا آجری) باشند. انواع مواد خام معطر و گیاهان بودار و بدون بو را باید به طور جداگانه قرار داد. مواد آلکالوئیددار مانند تاتوره، مامیران، بنگدانه و سایر گیاهان سمی باید جدا از سایر مواد خام گیاهی بسته بندی و انبار شوند.
5 پاسخ
ممنون، خیلی کامل
با تشکر فراوان
خیلی ممنون از متن خوبتون
سلام ممنون بسیار عالی
مطمئن باشید که موفق میشید.